Home Werkwijze Sprookjeswol Links Foto's Prijslijst Cursussen

 

 

 

 

 

 

Velen zullen zich hier geen voorstelling van kunnen maken, in het kort komt het hier op neer.

De gewassen ruwe wol wordt eerst geverfd en daarna gekaard, dat verven kan heel mooi met natuurlijke materialen, maar ook met synthetische verf. Het voordeel van synthetische verf is, dat je daar met de drie basis kleuren, rood, geel en blauw alle kleuren kunt mengen.

Ik gebruik beide verfsoorten en erf het liefst de kleuren van het seizoen, omdat de kleuren mij dan het meest aanspreken.

De wol wordt in laagjes van verschillende kleuren, b.v. een landschap met lucht, op een doek gelegd en met kleine steekjes vastgenaaid, daarna worden de andere figuren en verdere voorstellingen er apart op vastgezet.

In de voorstellingen, die ik maak beeld ik vaak het verhaal uit van Moeder Aarde en de wortelkindjes, die in de lente uit de grond komen, in de zomer buiten spelen, in de herfst terug gaan en i de winter ondergrond liggen te slapen.

Ook kaboutervoorstellingen zijn een geliefd onderwerp van mij.

Met verschillende soorten wol zijn ook wat abstractere vormen mogelijk, waar het niet zo zeer om de voorstellingen gaat maar meer om de gebruikte kleuren.

Ik ben tot deze techniek gekomen via de "Vrije School" waar veel met natuurlijke materialen gewerkt wordt, o.a. sprookjeswol. Dit heeft mij sterk ge´nspireerd en tot deze techniek gebracht. Reeds enkele jaren geef ik hierin ook cursussen, zodat al veel mensen deze techniek kennen.